Kolping Boys heeft Ajax op spectaculaire wijze uitgeschakeld in de strijd om de KNVB-beker. In een enerverende wedstrijd op sportcomplex De Toekomst kwam Ajax eerst op voorsprong via Daniel van Son, die de rebound verzilverde na een schot van Yettefti. Ajax had daarna kansen om de voorsprong uit te breiden, maar Kolping Boys bleef gevaarlijk en hield stand.

In de tweede helft wisten de Alkmaarders zich terug te vechten, met meerdere gevaarlijke momenten, waaronder een vrije trap van Daan Helder en een bijna gelijkmaker van Ettouhlali. Uiteindelijk scoorde Lars Rouppe van de Voort in de 84e minuut de verdiende gelijkmaker. In blessuretijd zorgde invaller Jent van der Hoeven voor de sensationele 1-2, waarmee Kolping Boys zich verzekerde van een plek in de eerste ronde van de KNVB-beker en Ajax uitschakelde.

Een geweldige prestatie van Kolping Boys, die ondanks de vroege achterstand bleef knokken en beloond werd met de overwinning.

AJAX – KOLPING BOYS 1-2 (1-0)

1-0 Daniël van Son (40.)
1-1 Lars Rouppe van de Voort (84.)
1-2 Jent van der Hoeven (92.)

Scheidsrechter: Maarten ter Velde

Assistent-scheidsrechters: Don Frijn en Bilal Sahiner

Gele kaarten:
AJAX | Nino van den Heuvel, Bram van Dongen en Mitchi Huijsman
KOLPING BOYS | Amien Ouaziz

AJAX
Jesper van der Mark, Ruben Ligeon, Nino van den Heuvel, Roy Deken (46. Bram van Dongen), Tim Brinkman, Fabian Sporkslede, Darren Rosheuvel (72. Daryl Lachman), Daniël van Son, Adil Amghar el Tettefti, Mitchi Huijsman, Tim Correia

KOLPING BOYS
Nick Plomper, Amine Quaziz, Thijmen Kee, Arthur Winkelaar (84. Jent van der Hoeven), Floris Kemps, Thomas Menu (67. Loran Schouten), Joey Gijzen (67. Steije Kee), Mohamed Ettouhlali, Lars Rouppe van de Voort, Daan Helder, Jochim Berkhout (84. Luc Wagenaar)

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Foto’s: Michael Tjon En Fa.