Zoals wij vorige week al schreven is het in de top van de reserve Hoofdklasse A ongemeen spannend en omdat alle ploegen wonnen bleef dat tot vandaag zo. Odin’59 2 was vandaag de tegenstander en die haalde afgelopen zaterdag flink uit tegen ZOB 2: na 90 minuten stond maar liefst 3-8 op het scorebord, een uitslag die normaal gesproken niet misstaat bij het korfbal.

Ajax zou dus gewaarschuwd moeten zijn voor de Heemskerkse dadendrang, maar de eerste de beste aanval van de thuisclub in de 2e minuut was al raak (1-0). Ajax pakte het daarna goed op met enkele kansen maar kon de Heemskerker goalie nog niet echt verontrusten. Dat het ergens om ging bleek wel uit het feit dat het op het veld wat onvriendelijker werd. Odin wachtte verder geduldig af tot Ajax een fout maakte en strafte dat genadeloos af in de tegenaanval (2-0). Na ongeveer een half uur spelen werd Ajax op de goede weg geholpen door scheidsrechter Ewoud van de Putte toen een overtreding op een Ajacied meteen tot een penalty leidde die door Renzo van Jaarsveld feilloos werd benut (2-1). Ajax ging door de aansluitingstreffer beter voetballen en claimde -vergeefs- meerdere keren bij de man in het zwart dat ze nogmaals een elfmeter verdienden. Zo bleef het 2-1 bij rust.

Ajax begon de tweede helft met invaller Dennis Trefilov, die na maanden blessureleed eindelijk weer minuten mocht maken. Ook Odin ’59 mocht nog van geluk spreken dat zij nog met 11 spelers mochten beginnen nadat Jemaro Breinburg in de eerste helft een doodschop had overleeft en Ajax een volkomen terechte 2e strafschop was onthouden. De opgekomen Anthony Martinus kreeg in de 55e minuut een geweldige schietkans helaas kreeg de wind vat op de bal en ging over. Uit een cornerbal kopte Ben Holthaus rakelings naast, Ajax had duidelijk het beste van het spel en Odin,59 probeerde het spel met overtredingen te ontregelen,waar de warrig leidende scheidsrechter nauwelijks tegen optrad en er veel irritatie bij beide teams ontstond.

Terzo Stemerdink dribbelde door de verdediging van de Heemkerkers gaf de bal af aan Niels de Vries die aarzelde geen moment en met een afgemeten schuiver verdween de bal in het doel (2-2). Ajax drukte door: een indraaiende vrije trap van opnieuw Terzo Stemerdink kreeg de doelman niet klemvast maar Bas Schaefers verzuimde vanaf 3 meter geheel vrijstaat de 2-3 binnen te schieten. Akram Chentouf kwam Renzo van Jaarsveld vervangen. In de 75e minuut gebeurde het al waar iedereen bang voor was: de wedstrijd ontspoorde nadat Dennis Trefilov binnen de 16 meter tegen zijn hoofd werd geraakt en roerloos op het veld bleef liggen. Waar iedereen dacht aan een strafschop legde de scheidsrechter de bal er buiten en gaf de Odin ’59 speler een gele kaart.

Dat was volgens de leidsman aan de zelfde speler die in de eerste helft ook al geel had gehad voor zijn doodschop. Teammanager Andre Stuijf en de Ajax fysio kregen vervolgens rood en geel vanwege het onrechtmatig het veld betreden om eerste hulp te verlenen aan Trefilov. Deze kaarten werden na de wedstrijd weer geseponeerd, nadat er toch een speler van Odin uiteindelijk van het veld was gestuurd ging de wedstrijd verder met een vrijetrap voor Ajax die Door Dennis Trefilov werd binnen getikt, de hevig zwaaiende ass. scheidsrechter van Odin had buitenspel gezien en zijn advies werd overgenomen. Weer werd Ajax een verdiende voorsprong ontnomen. Een lange bal van achteruit van Odin kwam nog gevaarlijk in de buurt bij Ajax doelman Virgil Deen, de spits van Odin ’59 schoffelde met zijn actie de Ajax doelman zijn benen onder het lijf vandaan en Michael Pereira die zijn doelman beschermde kreeg als dank geel !!

Na het vele oponthoud was er nog veel blessuretijd, uit een laatste aanval van Odin,59 in de 98e minuut constateerde de scheidsrechter vanuit de middencirkel een overtreding en legde hij tot ieders verbazing de bal op de stip, waar Ajax in eerdere momenten wel drie keer recht op had gehad. De strafschop werd benut en Ajax stond volkomen onterecht met 3-2 achter. Nog éénmaal trok Ajax massaal naar voren en na weer een gemene overtreding ontstond er een dermate onoverzichtelijke situatie met veel duw en trekwerk dat de scheidsrechter besloot om de wedstrijd te staken en stapte onder de douche. Naar het schijnt met de mededeling dat er nog drie minuten op zijn horloge stond… Wordt vervolgd.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.