Verslag: Rob

Ajax 2 werd dit duel op een hobbelig veld in de beginfase onder druk gezet door DVVA dat blijkbaar snode plannen had maar al na 3 minuten konden deze de kast in toen Stani Dankerlui met een fraai schot van afstand de bal in de bovenhoek schoot (0-1). Na een kwartier was het alweer gelijk toen een bal tegen de lat kwam en al of niet vanuit buitenspelpositie kon worden ingekopt (1-1).

Dit was het sein voor de thuisploeg om nog meer druk te zetten en Ajax tot slordigheden te dwingen. Zo kon een voorzet van de zijkant tegendraads over keeper Weitz gekopt worden voor de 1-2. Na een half uur spelen kreeg Ajax een penalty na hands en bracht Renzo van Jaarsveld de stand weer op 2-2. Vlak voor rust sloeg de vlam in de pan en werd een speler van DVVA met een tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Na de pauze voerde Ajax de druk op maar de verdediging van DVVA hield stand en anders was er de keeper van de thuisclub die enkele reddingen verrichtte. Aan de andere kant moest rekening gehouden worden met gevaarlijke counters van DVVA. Zo leek de thuisploeg er een verdienstelijk gelijkspel uit te kunnen slepen, maar zorgde weer een handsbal in het strafschopgebied voor de tweede penalty van de middag die wederom door Renzo van Jaarsveld werd benut (2-3). Het sluitstuk was voorbehouden aan Terzo Stemerdink die na een assist van Renzo van Jaarsveld fraai de 2-4 achter de doelverdediger van de thuisclub schoot.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.