Ajax zat 2 heeft vandaag deelgenomen aan het Zilverenpont toernooi dat voor de 85e keer was georganiseerd door de Volewijckers dat dit jaar 100 jaar bestaat. Deelnemende verenigingen waren deze editie Ajax zat 2, Monnickendam 1, Jong Telstar en Volewijckers 1 en de wedstrijden duurden 2x 30 minuten.

Onder het toezicht van o.a Co Adriaanse en Andries Jonker en vele andere oud coryfeeén speelde Ajax zat 2 tegen de Volewijckers met 1-1 gelijk. Doelpuntenmaker voor Ajax was Kaj de Jong, maar omdat Ajax de vele mogelijkheden onbenut liet draaide het op strafschoppen,die door de Volewijckers beter werden genomen (3-4).

Door dat Telstar de wedstrijd tegen Monnickendam met 8-1 had gewonnen stond Ajax zat 2 in de troost finale tegen de Monnickendammers. Xamm Flemming opende de score voor Ajax met een fraai afstandschot Waarna Nick Klene en Kaj de Jong de eindstand op 0-3 bepaalden.

Telstar dat de finale met 6-0 had gewonnen van de Volewijckers nam de wisseltrofee over van Ajax dat vorig jaar de Zilverenpont in ontvangst had mogen nemen.