Het zijn sportief gezien mindere weken voor Ajax, maar ook de opponent van vandaag Huizen kent inmiddels de wetten van de 3e Divisie. Kunnen de twee giganten van vorig seizoen in de 4e Divisie weer het blazoen wat oppoetsen? Ajax begon Met Kai Heerings in de basis en met de teruggekeerde Ruben Ligeon achterin, maar ook voor had trainer Middelbeek een belangrijke wijziging aangebracht namelijk Tristan Buis in de spits ten koste van Mitchi Huijsman.

wedstrijdbeleving door Marcel

Het was lange tijd een schaakspel op de Wolfskamer. Ajax had dan wel in de openingsfase wat vlot lopende aanvallen maar een goed vervolg was er niet. Ook de thuisclub oogde gedreven en enthousiast, maar deed dat voornamelijk meer vanuit de omschakeling. Het liet bewust het initiatief over aan Ajax en keek zo dus de welbekende kat uit de boom. Het aanwezige publiek kon zeker in het eerste half uur nauwelijks genieten van vermakelijk voetbal laat staan dat er serieuze doelgerichte acties waren. Nee, het was bijzonder mager wat deze twee gepromoveerde teams lieten zien. Pas in de 31e minuut was er dreiging en wel van de thuisclub. Eerst testte Wessel Biljardt (kopbal) doelman van der Mark gevolgd door een schot in de rebound van captain Theo Visser die via een Ajax-speler tot corner werd verwerkt.

Ajax had dan wel in grote delen de controle en de drang naar voren, maar moest waakzaam blijven op de tegenstoten van Huizen. Het spel oogde dan ook wat voorzichtig. Naarmate het rustsignaal vorderde leek Ajax er echter een schepje erboven op te gooien. Zo zagen we een goede kopbal van Tristan Buis (na een voorzet van Tim Correia), maar over het algemeen was het te mager wat Ajax liet zien. De opbouw zag er dan wel redelijk uit, de versnellingspook mocht wel in een standje hoger gezet worden voor de tweede helft.

Tweede helft
Na rust oogde het allemaal wel wat vlotter bij Ajax, maar bleven de echte kansen vooralsnog uit. De thuisclub, dat in de omschakeling voor rust ook al een aantal maal flink had geprikt, kreeg in de 58e minuut een levensgrote kans via Lars van Huisstede die alleen op doelman Jesper van der Mark kon aflopen, maar de uitstekende doelman wist de bal te beroeren waardoor het een corner werd. Huizen leek de smaak te pakken hebben en kroop zo dus wat meer uit zijn schulp en kreeg het na ruim een kwartier via Theo Visser (kopbal) en Artuur Zutterman (uithaal) prima gelegenheden om de score te openen.

Ajax, dat inmiddels met Tristan Buis maar ook met Mitchi Huijsman speelde kreeg in de 75e minuut de grootste kans van de wedstrijd. Het was Ruben Ligeon die uitstekend de achterlijn haalde en zo de bal in kansrijke positie afleverde voor Mitchi Huijsman die vervolgens te wild overschoot terwijl er meerdere opties waren om doelman Olivier Pabon te verschalken. Ajax leek zo te beginnen aan een slot offensief(je) en in de 79e minuut kreeg Kenneth Misa Danso een prima kopkans ware het niet dat de bal te weinig naar beneden gedrukt kon worden. Doelman Pabon kon eenvoudig de bal plukken. De laatste echte grote kans van de wedstrijd viel te noteren in de 83e minuut voor Theo Visser die in kansrijke positie hoog over schoot namens Huizen. Na 96 minuten toch wel teleurstellend voetbal bleef de brilstand staan van 0-0 en waren beide teams ondanks dat er niet werd verloren er maar weinig mee opgeschoten.

Nawoord
Trainer Sander Middelbeek was zoals gewoonlijk weer zeer realistisch na afloop. “Je weet ongeacht de stand op de ranglijst dat wij het hier traditioneel lastig hebben en met de resultaten van de afgelopen weken in ons achterhoofd oogde het misschien allemaal wat voorzichtig, maar dat is toch logisch als je kijkt uit welke serie wedstrijden wij komen met de welbekende resultaten. Dan ga je natuurlijk niet alles of niks spelen maar eerst aftasten. De groengele muur was lastig te slechten voor ons vandaag. Voeg daar aan toe dat we weer wat wijzigingen moesten aanbrengen en met een niet geheel fitte Daniël van Son speelden. We zijn, zoals ik dat zie, nog steeds in opbouw of weer in opbouw na de laatste serie wedstrijden. Het is nog steeds aan elkaar wennen en leren dus wekelijks bij. Je kunt dit resultaat dus ook zien als de eerste nieuwe stap in de wederopbouw. Teamspirit, verantwoordelijkheid voor jezelf en de man naast je en het 100% uitvoeren van de tactische afspraken staan bovenaan het lijstje wat ik van mijn spelers verwacht. Daar gaan we vanaf maandag gewoon weer mee verder. Ik ben content met het zwaar bevochten punt, want beide teams hadden hun goede fases in de open wedstrijd. Het gelijke spel is een meer dan terechte afspiegeling.”

HUIZEN – AJAX 0-0

Scheidsrechter: Rob Souwen
Assistent-scheidsrechter: Mario Kwaytaal en Samir Aboujid

Gele kaarten:
Huizen -> Dailey Groenewegen en Adil Haian
Ajax -> Tim Brinkman

HUIZEN
Olivier Pabon, Artuur Zutterman, Jeroen Lammer, Dilaey Groenewegen, Dennis Lamme, Lars van
Huisstede, Joshua Lo-Asioe, Theo Visser, Adil Haian, Wessel Biljardt (75. Ahmed Abdallah al Mahdi), Elijah
Kruize (85. Tijmen Bakker)
AJAX
Jesper van der Mark, Ruben Ligeon, Kai Heerings, Roy Deken (46. Nino van den Heuvel), Tim Brinkman,
Fabian Sporkslede, Darren Rosheuvel, Daniël van Son (63. Mitchi Huijsman), Tristan Buis (75. Vincenzo
Schep), Tim Correia (75. Adil Amghar el Yettefti), Kenneth Misa-Danso (91. Bram van Dongen)

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.