Na het verlies in het restant tegen Montfoort was het nu weer tijd voor ons jaarlijkse bezoek aan Volendam waar de regerend landelijk kampioen van de 2e elftallen speelt. De wijdbroeken begonnen fel aan het duel en na de eerste mogelijkheid voor Ajax via Yassir Smlali was het in de volgende aanval al raak voor de thuisploeg (1-0). Ajax wist meteen waar het aan toe was en moest nog een tandje bijzetten. Dat lukte bijna met een afstandschot van Jamie Dettmer die echter een prooi voor de keeper was en een bekeken hakballetje van Tristan Buis miste de juiste richting.

Ook Volendam deed van zich spreken toen na ongeveer een half uur een speler fraai werd vrijgespeeld maar hij de bal wild over het doel schoot. Vlak voor rust zagen we nog een grote kans voor Renzo Neuhaus maar zijn inzet ging voorlangs. Waar Ajax de kansen liet liggen wist Volendam er wel raak mee en scoorde vlak hierna nogmaals (2-0) en bepaalde hiermee ook de ruststand.

Over de tweede helft kunnen wij kort zijn: Volendam leunde achterover en liet Ajax het spel maken. Wat de ploeg ook probeerde, het afronden wilde maar niet lukken. De Volendammer bus kwam niet van zijn plaats en loerde op de counter, een van de spaarzame uitvallen bracht zelfs de derde treffer op het bord.
De ongeschreven wet luidt dan ook “je krijgt niet altijd wat men verdient” maar wat het veldspel betreft zou een gelijke stand niet verkeerd zijn geweest. Maar de doelpunten tellen en daar gaat het uiteindelijk om. Met een langzaam leeglopende ziekenboeg gaat Ajax volgende week thuis tegen DVVA de boel weer oppoetsen om een mooi resultaat te behalen.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.