Verslag: Rob

De competitie is ook begonnen voor Ajax Zaterdag 2. Ojani Simons zorgde al vroeg voor gevaar met een voorzet die bijna in het doel belandde. Na 13 minuten kreeg Renzo Neuhaus een kans met een vrije trap, maar de keeper van Montfoort bokste de bal uit de hoek.

Montfoort kreeg hun eerste kans uit een hoekschop, maar schoot naast. Ajax had het meeste balbezit en bepaalde het spel, maar slaagde er niet in om een doelpunt te maken. Montfoort SV’19 beperkte zich tot enkele snelle uitvallen, die echter weinig gevaarlijk waren. Voor de toeschouwers viel er niet veel te beleven in de eerste helft, die dus logischerwijs eindigde met een 0-0 ruststand.

In de eerste minuut na rust kreeg de thuisploeg een grote kans, maar Ajax-keeper Axel Weitz redde knap. Vijf minuten later vond er een ernstige botsing plaats tussen Ajax-speler Amir Mahmoud en een speler van Montfoort. Mahmoud raakte daarbij zo zwaar geblesseerd dat hij per ambulance moest worden afgevoerd. Hierdoor lag de wedstrijd lange tijd stil, en werd uiteindelijk besloten de wedstrijd te staken.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.