Verslag: Rob

Ajax heeft een belangrijke overwinning behaald in de bekerwedstrijd tegen Olympia ’25, hoewel het geen gemakkelijke wedstrijd was. Met een 4-2 eindstand wist Ajax uiteindelijk de drie punten binnen te slepen, mede dankzij een sterke prestatie van Renzo Neuhaus die met drie doelpunten een sleutelrol speelde.

Het spel veltrok zich daarna in hoog tempo, waarbij beide teams kansen kregen. Ajax had iets meer controle, maar Olympia bleef gevaarlijk met lange ballen op hun snelle aanvallers. Renzo Neuhaus opende de score met een lob, maar Olympia kwam snel terug met een gelijkmaker uit een hoekschop. Vlak voor rust zorgde een artistieke actie van Neuhaus voor een 2-1 voorsprong.

Na de pauze bleef het spannend, met een gelijkmaker van Olympia door een prachtige omhaal. Toch was het opnieuw Neuhaus die Ajax op voorsprong zette. Olympia bleef aandringen en raakte zelfs de paal uit een vrije trap, maar uiteindelijk maakte invaller Giorgio Sanches in de slotfase aan alle hoop een einde door de 4-2 te scoren. Ajax heeft hiermee een belangrijke stap gezet richting de volgende ronde, al gaf Olympia stevige tegenstand.

klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.