In de eerste voorronde van de KNVB-beker heeft Ajax vanavond in spannende wedstrijd weten te winnen van DEM. In Beverwijk werd het 1-2 na een 1-0 ruststand.

Competitiegenoot DEM (zaterdag weer de tegenstander van Ajax, maar dan op De Toekomst) kwam al na vijf minuten op voorsprong door Thom de Vries (1-0). Hij strafte een fout in de Ajax defensie secuur af. Hierna kregen beide teams (grote) kansen, kopt Bart Schijvenaars van DEM op de paal en moest doelman Dennis Flecken van DEM een paar handelend optreden op kansen voor onder meer Ajax spits Mitchi Huijsman. Het bleef echter bij 1-0.

Na rust schakelde Ajax een tandje bij. Binnen vijf minuten zagen eerst een kans voor Tim Brinkman (redding Flecken) en een niet te missen kans voor Mitchi Huijsman. Gescoord werd er nog niet. Na zo’n zeventig minuten voetballen kreeg Ajax een penalty. Tim Correia werd geduwd en Fabian Sporkslede benutte dit buitenkansje (1-1). Een paar minuten later mocht Ajax een vrije trap nemen op de rand van het strafschopgebied. Tim Correia krulde de bal in de vrije hoek en zette Ajax op voorsprong. DEM was geknakt, kreeg nog een figuurlijk tik na rood voor Jeroen Schavemaker (2x geel) tien minuten voor tijd en probeerde in de slotfase alsnog van alles. Tevergeefs. Het bleef bij 1-2 en zo bekert Ajax na een enerverend duel door.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier voor om deze te bestellen.

DEM – AJAX 1-2 (1-0)
1-0 Thom de Vries (5.)
1-1 Fabian Sporkslede (71.pen)
1-2 Tom Correia (74.)

Scheidsrechter:Rob Souwen
Assistent-scheidsrechters: Patrick Otten en Theo Beemsterboer