Verslag: Rob

In De Kwakel startte voor Ajax 2 het seizoen met een bekerwedstrijd tegen 3e klasser KDO. De Amsterdammers begonnen goed toen in de 1e minuut Renzo Neuhaus al de 0-1 maakte. KDO was duidelijk door de snelle treffer van slag want binnen een paar minuten konden Frederico vd Bosch en Hamza el Haouari de score nog hoger maken maar zij wisten het net (nog) niet te vinden.

Ook in de periode hierna had Ajax het beste van het spel en vroeg doelman Axel Weitz zich ongetwijfeld af of hij na afloop wel moest douchen, maar na 28 minuten volgde dan eindeljjk de eerste redding toen hij een poging van afstand rakelings naast tikte. Luttele minuten later was het aan de andere kant wel raak toen Jamie Dettmer via het been van een KDO’er en de paal raak schoot (0-2).

Na de pauze zagen de toeschouwers dat Ajax weer de bovenliggende partij was. Het eerste doelgevaar was alweer na een paar minuten toen Roman Lichvar de keeper zag redden. Het was uitstel van executie want in de 52e minuut schoot Renzo Neuhaus de bal met een volley in het doel voor de 0-3. KDO had inmiddels het hoofd al in de schoot geworpen en zo kon Jair Karamat Ali voor de 0-4 zorgen.

Het tempo ging hierna bij Ajax wat omlaag en de thuisploeg kon wat meer in het strafschopgebied van Axel Weitz komen maar verder dan een paar schoten van afstand kwamen ze niet. Remon Lichvar was dicht bij een treffer maar kon de bal niet de juiste richting geven. De vijfde treffer volgde alsnog toen invaller Giorgio Sanches de bal eenvoudig in het doel kon schieten waarna hij een paar minuten later weer doeltreffend was (0-6). Wie dacht dat dit het slotaccoord was kwam bedrogen uit was matig verdedigen in de defensie van Ajax stelde een speler van KDO in staat toch nog een treffer te maken.