Het Ultieme Fotomoment deel 27: Precies zoals Sander Middelbeek het wil zien!
Tegenstanders willen vroeg druk zetten op de Ajax verdediging als strijdplan voor succes, dit tezamen met de eigen verdediging dichttimmeren waar onze Ajacieden zich dan op zouden moeten stuk lopen. Ajax wil spelers die het initiatief nemen, de ruimte zien om dan in een paar passen voor de vijandelijke goal op te duiken.

Nadat fotograaf Rob koud zijn positie had ingenomen liet Roy Deken in de 2e minuut met een spurt een Harkemase drukzetter vanuit eigen verdediging zijn hielen zien om de bal op het middenveld door te spelen. De volgende Ajacied speelde direct Daniel van Son aan die onmiddellijk een prachtige voorzet achter de Friese verdediging produceerde. Kenneth Misa Danso had er al op gerekend en schoot de bal heerlijk achter de Harkemase goalie.

Ajax speelde het uit precies zoals als trainer Sander Middelbeek het wil zien! En Rob van Vliet, die had na 3 minuten al zijn eerste Ultieme Fotomoment van seizoen 2024-2025. “Voetbal is simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen” volgens Johan Cruijff de initiatiefnemer van Ajax zaterdag 1. Het leverde Ajax de eerste overwinning op in dit nog prille seizoen. En nou hoor ik de lezer in gedachte denken. “Maar! 1 zwaluw maakt nog geen zomer” daarop kan ik alleen maar zeggen “Ik ben geboren en getogen aan die mooie stad aan de Amstel, die ontstaan is door het plaatsen van een Dam. En als er 1 schaap over de Dam is? Dan ……

Tekst: Paul Buffing
Foto’s: Rob van Vliet