Verslag: Rob

Ajax Zaterdag 2 oefende vanmiddag op het eigen Sportpark De Toekomst 2×35 minuten tegen 3e klasser FC Almere 1. De eerste mogelijkheden waren voor de thuisclub met schoten van Younis el Morabet en Frederico van den Bosch. Almere trok zich terug op eigen helft en beperkte zich tot verdedigen. Deze tactiek had in de 20e minuut succes toen de eerste de beste kans meteen doeltreffend was (0-1). Een vrije trap van Younis el Morabet was dit keer niet succesvol, waar hij vorige week in Rijssen wel succesvol was. Yassir Smlali probeerde met een geplaatst schot de keeper te verschalken en Roman Lichvar kon vrij voor het doel de bal niet hard genoeg raken. Vlak voor de pauze was het wel raak toen Younes el Morabet een fraaie aanval doeltreffend afrondde. De ban was meteen gebroken want even later vond ook Renzo Neuhaus het net voor de 2-1.

Ook na de pauze was het snel raak toen Roman Lichvar de diepte in werd gestuurd, de keeper omspeelde en fraai afwerkte (3-1). Hierna volgden diverse grote kansen maar zowel de keeper als de paal stonden meer doelpunten in de weg. Zo eindigde dit oefenduel in een terechte overwinning voor de Amsterdammers die komende zaterdag voor de districtsbeker gaan spelen.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.