In een rommelige oefenwedstrijd van twee keer 35 minuten heeft Ajax zat 2 met 2-1 verloren van 2e klasser asv Arsenal 1. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Ajacieden op een 1-0 achterstand nadat een verre inworp verkeerd werd beoordeeld. Halverwege de eerste helft werd Roy Deken binnen de 16 meter gevloerd. De scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip en Renzo Neuhaus stond klaar om de strafschop te nemen maar op aanwijzingen van de Arsenal keeper kwam de leidsman op zijn beslissing terug en verplaatste de bal buiten de 16 meter. De ingevallen Yassir Smlali voor de geblesseerd geraakte Ojani Simons was vlak voor rust nog dicht bij de gelijkmaker.

In de tweede helft zagen de toeschouwers de kleine dribbelaar vanwege een jetlag niet meer terug en moest Ajax met 10 man verder. Het team van trainer Bas van Bergen hield knap stand, toch kwam Arsenal na een counter op 2-0 voorsprong. Reserve keeper Floris Schievink kwam nog als spits de tien Ajacieden aanvullen. In de 65e minuut werd Frederico van de Bosch onder het kunstgras geschoffeld. Nadat Frederico was uitgegraven nam hij zelf de strafschop en schoot beheerst binnen (2-1). Kort daarop floot de scheidsrechter voor het einde om verdere onvriendelijkheden te voorkomen.