Verslag: Rob

Na de eerste oefenwedstrijd tegen Hoofddorp was nu stadsgenoot De Meteoor te gast op De Toekomst. De 3e Klasser uit Amsterdam Noord wordt dit seizoen getraind door oud-Ajax speler Maurice Renger en was pas een week in training. Het was dus niet raar dat Ajax de eerste kansen kreeg, de grootste was na 12 minuten voor Renzo Neuhaus die volledig vrijstaand naast kopte. De Meteoor kwam nog een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Ajax maar vlak voor de pauze volgden nog enkele grote mogelijkheden voor de thuisploeg die naast werden geschoten.

Op slag van rust volgde weer een uitbraak van De Meteoor waarbij de uitgekomen keeper werd omspeeld en de bal in het lege doel geschoten (0-1). Wie dacht dat dit de ruststand was kwam bedrogen uit want Frederico van de Bosch wist vlak voordat de scheidsrechter affloot nog gelijk te maken.

Na de pauze dacht Ajax op voorsprong te komen via Roman Lichvar maar de assistent scheidsrechter had eerder al buitenspel geconstateerd. Uiteindelijk viel de treffer alsnog toen na een onverzichtelijke situatie de bal voor de voeten van Yair Karamat Ali kwam en deze snoeihard uithaalde voor de 2-1. Ajax zette nog meer aan en Frederico van de Bosch bracht de stand op 3-1 met een bekeken schuiver in de verre hoek. Hierna was het duel wel beslist, zeker nadat Roman Lichvar de 4-1 binnen tikte. De vele kansen hierna werden niet benut totdat Yair Karamat Ali in de slotfase de 5-1 maakte.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.