(foto: teammanager Jan Fleijsman is in z’n nopjes met onze nieuwe aanwinst)

Enorm verheugd en bijzonder trots kunnen wij melden dat Eyong Enoh (35) komend seizoen terugkeert bij Ajax, maar nu bij onze zaterdag 1. Ex-international en oud-prof Enoh beëindigde ruim twee jaar geleden zijn profcarrière, maar bleef fit en trainde al mee bij de huidige selectie. Dat beviel de Kameroener dusdanig dat hij graag aansluit bij de selectie van trainer Detlef Le Grand.

Enoh kwam in 2008 vanuit Ajax Cape Town naar Ajax en speelde er tot begin 2013 waarna hij verhuurd werd aan Fulham. Voor even keerde in de international van Kameroen terug in Amsterdam, maar begin 2014 werd Enoh verkocht aan Antalyaspor. Er volgde hierna een wat langere periode bij Standard Luik (van 2014 tot medio 2017) waarna hij zijn carrière via korte periodes bij Willem II en bij twee clubs op Cyprus beëindigde.

Met Ajax won de toenmalige publiekslieveling twee landstitels, een KNVB-beker en een Johan Cruijff Schaal. Voor Kameroen speelde Enoh 52 interlands en speelde op de WK’s van 2010 in Zuid-Afrika en 2014 in Brazilië.

Welkom terug Eyong!