Kan je jezelf voorstellen aan de lezers?
Gianni Rellum, 23 jaar. Ik woon en studeer in Almere. Op dit moment studeer ik Bedrijfskunde aan de Hogeschool Windesheim. En de afgelopen 3 jaar heb ik bij de Zaterdag 2 gevoetbald.

7BEMjF.jpg
Wanneer en op welke manier kwam je bij Ajax?
Via via is mijn naam gevallen bij Detlef Le Grand, op dat moment nog trainer van de Zaterdag 2. Ik kreeg een uitnodiging van Detlef om mee te trainen en na een paar trainingen kreeg ik te horen dat ik was aangenomen voor het volgende seizoen.

7BEtu3.jpg
Waarom heb je toen voor Ajax gekozen en is dat naar jouw mening uitgekomen?
Ik speelde toen nog bij Buitenboys in Almere. Daar was ik bezig aan mijn 2e seizoen in het 1e. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en wilde op een hoger niveau voetballen en toen kreeg ik de uitnodiging van Detlef om mee te trainen. Die kans wilde ik natuurlijk niet laten gaan.
Ik heb toen voor Ajax gekozen, omdat het naast dat het voor mij een stap hogerop was, ook gewoon een mooie ervaring zou zijn die ik hoe dan ook wilde meemaken. Mijn verwachtingen zijn dan ook zeker uitgekomen. Alles was eigenlijk perfect geregeld, van de kleding en spullen die wij kregen tot de faciliteiten waar wij gebruik van mochten maken. Daarnaast heb ik de afgelopen 3 jaar in een heel leuk team gezeten.

Op welke posities kan jij allemaal spelen en waar gaat jouw voorkeur naar uit?
Ik heb bij de Zaterdag 2 eigenlijk op elke positie gespeeld behalve als centrale verdediger. Maar de meeste wedstrijden heb ik gespeeld op 10. Dat is ook zeker de positie waar mijn voorkeur naar uit gaat.

7BExJl.jpg
Wat was de mooiste wedstrijd of gebeurtenis voor jou bij Ajax?
Ik vind het lastig om een gebeurtenis op te noemen. In de afgelopen 3 jaar heb ik veel leuke wedstrijden mogen spelen. Een van de mooiere wedstrijden is denk ik toch de wedstrijd thuis tegen Swift in mijn 1e jaar. Die wedstrijd wonnen wij uiteindelijk in de laatste minuut. Dat zal ik niet snel vergeten.
Ook buiten het veld heb ik leuke gebeurtenissen meegemaakt. Lekker kaarten na de training of in de bus na een wedstrijd. Dat zijn leuke momenten die ik ga missen. Als ik moet kiezen uit een gebeurtenis dan zou ik toch gaan voor de vriendengroep die is ontstaan met mijn teamgenoten die ik bij Ajax heb leren kennen. Je komt toch in een heel nieuw team terecht en als je daar uiteindelijk zo’n goeie vriendengroep aan over houdt dan is dat alleen maar mooi.

7BEKLw.jpg
Hoe heb jij deze periode van Corona beleeft en jezelf in vorm gehouden?
Als een lastige periode. Je voetbalt uiteindelijk toch om wedstrijden te kunnen spelen en als dat niet kan, dan ga je pas beseffen hoe leuk je voetballen vindt en hoe erg je het mist. Uiteindelijk mochten wij wel gewoon doortrainen om op die manier in vorm te blijven.

7BEiEk.jpg
Waarom heb je gekozen voor een nieuwe uitdaging en wat verwacht je van het spelen voor jouw nieuwe club?
Ik ben altijd betrokken gebleven bij Buitenboys door naar bijna alle thuiswedstrijden te gaan en nog even te blijven hangen voor een drankje. Ik heb er ook nog steeds veel goede vrienden zitten.
In de afgelopen 3 jaar is er wel vaker aan mij gevraagd of ik terug wilde komen maar ik vond het toen nog niet het geschikte moment. In de kerstperiode ben ik benaderd door Buitenboys voor een gesprek. We hebben het in dit gesprek onder andere gehad over de ambities van de club en hoe zij hun doelen wilde behalen. De keuze was zeker niet makkelijk, want ik had het enorm naar mijn zin bij Ajax en had niet per se een reden om de club te verlaten. Toch had ik een heel goed gevoel overgehouden aan het gesprek bij Buitenboys en na wat bedenktijd had ik toch besloten om terug te keren. Het doel is om zo snel mogelijk hogerop te gaan. Volgend seizoen kampioen worden en uiteindelijk de 1e club in Almere te worden die de 1e klasse haalt.

7BEPDi.jpg
Wil je nog wat zeggen tegen de Ajax supporters?
Ik wil de supporters die bij onze wedstrijden kwamen kijken bedanken voor de support. Ook wil ik de trainers en staf bedanken voor de afgelopen 3 jaar. En in het bijzonder André voor alles wat hij heeft gedaan voor de Zaterdag 2. In goede tijden maar ook in mindere tijden stond hij altijd klaar voor ons.