Wanneer en op welke manier kwam je bij Ajax?
In 2016 ben ik als 2de jaars A-junior op 17-jarige leeftijd benaderd door Detlef Le Grand. Hier mocht ik in het 2de beginnen om mij vervolgens klaar te stomen voor het 1e.

Waarom heb je toen voor Ajax gekozen en is dat naar jouw mening uitgekomen?
Ik was nog een A-junior en aangezien ik bij Sv Lelystad al eerder voor het 1e ben uitgekomen leek het mij geen slecht idee om vervroegd aan te sluiten bij het 2de van Ajax. Ik zag het als een jaartje investeren in het 2de elftal om vervolgens zo snel mogelijk door te groeien naar het 1e. Dit heeft goed uitgepakt want na ongeveer 3 maanden trainde ik al mee en in het tweede seizoenshelft heb mezelf in de basis geknokt.

Op welke posities kan jij allemaal spelen en waar gaat jouw voorkeur naar uit?
In de jeugd heb ik altijd op het middenveld gevoetbald, meestal als aanvallende middenvelder en soms als spits. Toen ik bij Ajax kwam ben ik uiteindelijk getransformeerd naar een verdediger. Over het algemeen ben ik een links of rechtsback. Ik heb bij Ajax ook regelmatig als centrale verdediger gevoetbald. Op het middenveld voel ik mij nog erg prettig. De afgelopen jaren heb ik af en toe gevoetbald als verdedigende middenvelder. Ik denk toch dat ik het best uit de verf kom op een van de back posities, mijn voorkeur gaat uit naar links!

Wat was de mooiste wedstrijd of gebeurtenis voor jou bij Ajax?
In mijn tijd met Ajax heb ik een hele hoop mooie gebeurtenissen meegemaakt. Kampioen worden met het 2de, promoveren met het 1e, spelen in de Johan Cruijff Arena en mooie/grappige momenten op het veld en in de kleedkamer.

Onlangs heb jij de Bobbie Haarms trofee gewonnen, wat betekent dat voor jou?
Dit zie ik als een eer en ben hier erg dankbaar voor. Voornamelijk in mijn laatste drie seizoenen heb ik erg kunnen ontwikkelen als speler. Het is dan altijd mooi om zo’n prijs te mogen ontvangen. Zo’n prijs win je echter niet alleen. De trainers en mijn teamgenoten hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat mijn kwaliteiten tot hun recht kwamen.

Waarom heb je gekozen voor een nieuwe uitdaging en wat verwacht je van het spelen voor VVOG?
Na 5 jaar ben ik toe aan een nieuwe omgeving en prikkel. VVOG is om de hoek en hun ambities sluiten goed aan bij die van mij. Ik verwacht mooie derby’s en wedstrijden waar we spelen voor veel publiek. Daarnaast hoop ik mezelf nog verder te ontwikkelen om uiteindelijk nog wat stappen hogerop te maken.

Jouw maatje en carpooler Ricardo Fransberg verlaat Ajax ook en kom je komend seizoen tegen bij Sparta Nijkerk. Wat verwacht je van die duels?
Het zal even wennen zijn om niet meer te voetballen met een van mijn beste vrienden. Ricardo is een erg goede voetballer dus ik verwacht dat we het beiden lastig gaan krijgen als wij tegen elkaar spelen. Er is altijd een onderlinge strijd en dit zorgt ervoor dat we het beste uit elkaar halen. Ik ga er alles aan doen om hem onschadelijk te maken en vvog naar de winst te helpen! Ik wens ricardo erg veel succes die wedstrijd, dat zal hij nodig hebben ?

Wil je nog wat zeggen tegen de Ajax supporters?
Ik wil de supporters erg bedanken voor hun steun. Ze hebben in goede én wat mindere tijden altijd achter ons gestaan om ons de wedstrijd door te helpen

Foto’s: © Rob van Vliet