Ajax Zaterdag gaat nog een jaar langer door met Romano de Jonge. De 28-jarige middenvelder, die tussen 2015 en 2019 uitkwam voor OFC, ontwikkelde zich het afgelopen anderhalf jaar tot een vaste waarde binnen het team.

De contractverlenging was voor beide partijen allerminst een onderwerp van discussie. De Jonge voelt zich uitstekend bij Ajax Zaterdag, terwijl de vereniging met de middenvelder een speler in huis heeft met ervaring. “Voor mijn gevoel zit ik nog altijd goed bij Ajax. We beleven een apart seizoen, wat overigens voor alle verenigingen geldt, maar ik heb het zeker naar mijn zin.” Nog altijd is De Jonge slechts een twintiger, maar toch behoort hij tot een van de dragende krachten van de spelersgroep. “We hebben veel jonge spelers binnen de selectie, die nog niet allemaal even ver zijn in hun ontwikkeling. Zij hebben tijd nodig om stappen voorwaarts te zetten. Ik ben blij dat ik ze daarmee in de competitie kan helpen en als belangrijke schakel kan dienen voor de toekomst van dit team.”

Sinds dit seizoen heeft Ajax Zaterdag met Detlef le Grand een nieuwe trainer voor de groep staan. Dat bevalt van beide kanten uitstekend, vertelt De Jonge. “Natuurlijk is het aan het begin even wennen. Voor hem is het een nieuwe ervaring en weer een stapje omhoog. Met een andere spelersgroep is het simpelweg net even wat anders. De prestaties begonnen na een minder begin net wat beter te gaan, toen we moesten stoppen met voetballen. Momenteel is het niets anders dan afwachten.” Ondanks hij het goed naar zijn zin heeft bij Ajax Zaterdag, hoopt hij nog altijd eens naar de Tweede Divisie te verkassen. “Ik behoud de ambitie om naar de Tweede Divisie over te stappen. Als daarvoor een club komt en ik écht een stap omhoog kan maken, dan ga ik daarover serieus nadenken. Maar voor nu zit ik goed bij Ajax.”