Ajax Zaterdag zag deze week niet alleen Ricardo Fransberg vertrekken, ook verdediger Jake Wollgarten verlaat de Amsterdammers deze zomer. Wollgarten, die ooit via Detlef le Grand bij de Amsterdammers terechtkwam, speelde meer dan honderd wedstrijden voor de derdedivisionist en besloot mede daarom dat het tijd was voor iets nieuws. VVOG is zijn nieuwe club.

De 22-jarige verdediger had de afgelopen jaren met VVOG meermaals contact om het over een overstap te hebben. Het kwam die keren niet tot een transfer. “Twee jaar geleden was het contact voor het laatst”, vertelt Wollgarten. “Een klein weekje geleden nam de club echter opnieuw contact met mij op. Wat dat betreft ging het snel, want maandag ondertekende ik het contract.” De winnaar van de Bobby Haarms Trofee was toe aan een nieuwe omgeving. “Dit is alweer mijn vijfde seizoen bij Ajax, waardoor ik zoek naar een nieuwe prikkel en omgeving. Bovendien speel ik bij VVOG weer met meer publiek en hoop ik daarmee het oude clubgevoel te hervinden. De ambitie van VVOG sluit uitstekend aan bij mijn eigen doelstellingen, waardoor ik het gevoel heb dat ik bij de juiste club heb getekend. Ik kijk dan ook uit naar komend seizoen.”

De vereniging uit Harderwijk staat op de huidige ranglijst onder Ajax Zaterdag, maar volgens Wollgarten geeft dat een vertekend beeld. “VVOG heeft de ambitie om de komende jaren voor de bovenste plekken in het linker rijtje te spelen. Met de komst van Jeremy de Graaf (afkomstig uit de Tweede Divisie, red.) zet de club deze ambitie kracht bij. Waar de club in voorgaande jaren vooral gevaarlijk was in de omschakeling, wil de trainer (Hans van Arum, red.) in de toekomst aanvallender spelen. Dat past goed bij me.” Wollgarten hoopt in zijn loopbaan nog eens de Tweede Divisie of hoger te bereiken. “Mocht deze kans voorbij komen, dan heb ik met VVOG de afspraak dat ik mag vertrekken.” Komend seizoen hoopt Wollgarten veel wedstrijden te spelen. “In principe ben ik gehaald voor een basisplaats, al blijft het natuurlijk voetbal. Je krijgt nooit de garantie dat je speelt: dat moet je zélf afdwingen. De club toont echter veel vertrouwen in me, dus ik maak me daar niet druk om.” Wollgarten wil Ajax tot slot bedanken voor de afgelopen jaren. “Een terugkeer sluit ik dan ook zeker niet uit.”

Tekst: Jordi Smit
Bron: Het Amsterdamse Voetbal